Paganini TSL

Transport chłodniczy mrożonych warzyw, owoców i przetworów

Wszystkie produkty przewożone w ramach transportu chłodniczego powinny mieć zapewnione właściwe warunki, w których będą mogły zachować swoje właściwości. Poniżej prezentujemy dane dla przewozu mrożonych warzyw, owoców i przetworów – temperaturę, obieg powietrza oraz maksymalny czas podróży.

Nazwa towaru Temperatura [°C] Obieg powietrza Okres przechowywania [miesiące]
Owoce sypkie bez dodatków, z cukrem, z wyjątkiem wiśni -22,1 do -30 Nie określa się 18
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 15
Wiśnie -22,1 do -30 Nie określa się 18
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 12
Warzywa -22,1 do -30 Nie określa się 18
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 15
Przeciery owocowe, kremogeny -22,1 do -30 Nie określa się 12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 12
Koncentraty pomidorowe -22,1 do -30 Nie określa się 12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 12
Soki owocowe zagęszczone do 50 % m/m oraz sok truskawkowy i malinowy niezależnie od ekstraktu -22,1 do -30 Nie określa się 12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 12
Soki owocowe zagęszczone cytrusowe -22,1 do -30 Nie określa się 12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 12
W tym grapefruitowy -22,1 do -30 Nie określa się 9
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 9