Paganini TSL

Transport chłodniczy mrożonych ryb, owoców morza i przetworów rybnych

Aby nie dopuścić do utraty określonych cech produktów przewożonych w ramach transportu chłodniczego, należy zadbać o jego odpowiednie warunki. Poniżej przedstawiamy określone wartości temperaturowe, związane z obiegiem powietrza oraz maksymalnym czasem podróży ryb, owoców morza i przetworów rybnych.

Nazwa towaru Temperatura [°C] Obieg powietrza Okres przechowywania [miesiące]
Ryby chude i filety z ryb chudych w opakowaniach zamkniętychPoniżej – 30Nie określa się10
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 8
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 6
Ryby średniotłuste i tłuste oraz filety z tych ryb w opakowaniach zamkniętychPoniżej – 30Nie określa się8
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 6
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 4
Ryby mrożone indywidualnie (łosoś, halibut, tuńczyk i inne)Poniżej – 30Nie określa się6
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 5
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 4
Ryby słodkowodne w skrzyniach otwartychPoniżej – 30Nie określa się6
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 5
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 3
Filety porcjowane w opakowaniach jednostkowych (cięte z bloków mrożonych)Poniżej – 30Nie określa się5
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 4
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 3
Filety porcjowane, panierowane w opakowaniach jednostkowych (cięte z bloków mrożonych)Poniżej – 30Nie określa się6
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 5
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 3
Filety porcjowane w opakowaniach zbiorczych (cięte z bloków mrożonych)Poniżej – 30Nie określa się4
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 3
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 2
Filety porcjowane, panierowane w opakowaniach zbiorczych (cięte z bloków mrożonych)Poniżej – 30Nie określa się5
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 4
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 2
Ryby antarktyczne białokrwistePoniżej – 30Nie określa się14
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 10
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 6
Kalmary całe i oprawione w opakowaniach zamkniętychPoniżej – 30Nie określa się17
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 12
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 8
Inne zwierzęta wodne mrożone indywidualniePoniżej – 30Nie określa się6
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 5
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 3
Inne zwierzęta wodne w opakowaniach zamkniętychPoniżej – 30Nie określa się10
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 8
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 6
Wyroby formowane z farszówPoniżej – 30Nie określa się6
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 4
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 2
Wyroby formowane z farszów obsmażanychPoniżej – 30Nie określa się4
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 3
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 2
Wyroby kulinarne gotowe, dania rybnePoniżej – 30Nie określa się3
-22,1 do -30 Naturalny i wymuszony 2
-18,1 do -22 Naturalny i wymuszony 1