Paganini TSL

Transport chłodniczy mrożonych dań gotowych

Określone warunki przewozu towarów w ramach transportu chłodniczego pozwalają im zachować odpowiednie właściwości. Poniższa tabela ilustruje wartości takie jak temperatura, obieg powietrza oraz maksymalny czas podróży, wskazane dla mrożonych dań gotowych.

Nazwa towaru Temperatura [°C] Obieg powietrza Okres przechowywania [miesiące]
Produkty mięsne i drobiowe, surowe-22,1 do -30Nie określa się10
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 8
Potrawy gotowe-22,1 do -30Nie określa się12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 10
Wyroby ziemniaczane-22,1 do -30Nie określa się12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 10
Wyroby mączno-ziemniaczane bez nadzienia-22,1 do -30Nie określa się12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 10
Wyroby mączno-ziemniaczane z nadzieniem serowym, owocowym i podrobowym-22,1 do -30Nie określa się12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 10
Produkty mięsne mielone surowe-22,1 do -30Nie określa się8
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 6
Ciastka półkruche i kruche z różnymi nadzieniami-22,1 do -30Nie określa się8
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 6
Sosy mrożone – beszamelowy na słodko, boloński, pieczeniowy, porowy, pomidorowy pikantny, curry-22,1 do -30Nie określa się8
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 6
Sosy mrożone – chrzanowy, pieczarkowy, cebulowy, musztardowy-22,1 do -30Nie określa się6
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 4