Prezentujemy tabelę zawierają wykaz temperatur, obiegu powietrza oraz maksymalnych okresów podróży, które należy uwzględnić podczas transportu mrożonej dziczyzny. Odpowiednie warunki transportu umożliwiają żywności zachowanie jej najważniejszych właściwości.
Nazwa towaru | Temperatura [°C] | Obieg powietrza | Okres przechowywania [miesiące] |
---|---|---|---|
Dziczyzna gruba w skórze | -22,1 do -30 | Nie określa się | 12 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 10 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 6 | |
-10 do -14 | Wymuszony | 4 | |
Dziczyzna gruba, skórowana – dziki | -22,1 do -30 | Nie określa się | 8 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 6 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 4 | |
-10 do -14 | Wymuszony | 3 | |
Dziczyzna gruba, skórowana – jelenie, sarny, daniele | -22,1 do -30 | Nie określa się | 10 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 8 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 6 | |
-10 do -14 | Wymuszony | 4 | |
Elementy dziczyzny w opakowaniu | -22,1 do -30 | Nie określa się | 8 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 6 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 4 | |
Zające w skórze i ptactwo w pierzu | -22,1 do -30 | Nie określa się | 9 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 7 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 4 | |
Tuszki królicze w opakowaniu | -22,1 do -30 | Nie określa się | 8 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 6 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 4 | |
Tuszki zajęcze i ptactwa łownego w opakowaniu | -22,1 do -30 | Nie określa się | 10 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 8 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 6 | |
Mięso z dziczyzny w blokach | -22,1 do -30 | Nie określa się | 12 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 10 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 8 |