Transport chłodniczy wymaga zapewnienia produktom właściwych warunków, co pozwoli im zachować odpowiednie cechy. Przedstawiona poniżej tabela zawiera informacje dotyczące temperatur, obiegu powietrza oraz maksymalnego czasu trwania przewozu mrożonego drobiu.
Nazwa towaru | Temperatura [°C] | Obieg powietrza | Okres przechowywana [miesiące] |
---|---|---|---|
Tuszki w opakowaniach jednostkowych (termokurczliwych bez odpowietrzenia) | -22,1 do -30 | Nie określa się | 12 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 12 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 5 | |
Tuszki w woreczkach polietylenowych zamkniętych | -22,1 do -30 | Nie określa się | 8 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 6 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 3 | |
Tuszki bez opakowań jednostkowych | -22,1 do -30 | Nie określa się | 5 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 3 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 2 | |
Elementy tuszek w opakowaniach jednostkowych (termokurczliwych bez odpowietrzenia) | -22,1 do -30 | Nie określa się | 12 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 12 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 5 | |
Elementy tuszek w woreczkach polietylenowych zamkniętych | -22,1 do -30 | Nie określa się | 12 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 7 | |
-14,1 do -18 | Naturalny i wymuszony | 2 | |
Podroby i tłuszcz drobiowy surowy w woreczkach polietylenowych zamkniętych | -22,1 do -30 | Nie określa się | 3 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 3 | |
Łapy drobiowe w opakowaniu | -22,1 do -30 | Nie określa się | 7 |
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 4 |