Paganini TSL

Transport chłodniczy mrożonego drobiu

Transport chłodniczy wymaga zapewnienia produktom właściwych warunków, co pozwoli im zachować odpowiednie cechy. Przedstawiona poniżej tabela zawiera informacje dotyczące temperatur, obiegu powietrza oraz maksymalnego czasu trwania przewozu mrożonego drobiu.

Nazwa towaru Temperatura [°C] Obieg powietrza Okres przechowywana [miesiące]
Tuszki w opakowaniach jednostkowych (termokurczliwych bez odpowietrzenia) -22,1 do -30 Nie określa się 12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 12
-14,1 do -18 Naturalny i wymuszony 5
Tuszki w woreczkach polietylenowych zamkniętych -22,1 do -30 Nie określa się 8
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 6
-14,1 do -18 Naturalny i wymuszony 3
Tuszki bez opakowań jednostkowych -22,1 do -30 Nie określa się 5
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 3
-14,1 do -18 Naturalny i wymuszony 2
Elementy tuszek w opakowaniach jednostkowych (termokurczliwych bez odpowietrzenia) -22,1 do -30 Nie określa się 12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 12
-14,1 do -18 Naturalny i wymuszony 5
Elementy tuszek w woreczkach polietylenowych zamkniętych -22,1 do -30 Nie określa się 12
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 7
-14,1 do -18 Naturalny i wymuszony 2
Podroby i tłuszcz drobiowy surowy w woreczkach polietylenowych zamkniętych -22,1 do -30 Nie określa się 3
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 3
Łapy drobiowe w opakowaniu -22,1 do -30 Nie określa się 7
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 4