Przewóz towarów przez transport chłodniczy wymaga zapewnienia im odpowiednich warunków, co pozwoli im zachować swoje określone cechy. W tabeli zamieściliśmy dane dotyczące temperatur, obiegu powietrza i maksymalnego czasu podróży dla mrożonych deserów i lodów.
Nazwa towaru | Temperatura [°C] | Obieg powietrza | Okres przechowywania [miesiące] |
---|---|---|---|
Lody o zawartości tłuszczu % (m/m) nie mniej niż 14-22,1 do -30Nie określa się8 | |||
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 6 | |
Lody o zawartości tłuszczu % (m/m) nie mniej niż 8,5-22,1 do -30Nie określa się10 | |||
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 8 | |
Lody o zawartości tłuszczu % (m/m) nie mniej niż 2,5-22,1 do -30Nie określa się10 | |||
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 9 | |
Lody o zawartości tłuszczu % (m/m) nie więcej niż 2,5-22,1 do -30Nie określa się10 | |||
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 9 | |
Lody bez tłuszczu-22,1 do -30Nie określa się10 | |||
-18,1 do -22 | Naturalny, okresowo wymuszony | 9 |