Paganini TSL

Transport chłodniczy lodów i mrożonych deserów

Przewóz towarów przez transport chłodniczy wymaga zapewnienia im odpowiednich warunków, co pozwoli im zachować swoje określone cechy. W tabeli zamieściliśmy dane dotyczące temperatur, obiegu powietrza i maksymalnego czasu podróży dla mrożonych deserów i lodów.

Nazwa towaru Temperatura [°C] Obieg powietrza Okres przechowywania [miesiące]
Lody o zawartości tłuszczu % (m/m) nie mniej niż 14-22,1 do -30Nie określa się8
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 6
Lody o zawartości tłuszczu % (m/m) nie mniej niż 8,5-22,1 do -30Nie określa się10
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 8
Lody o zawartości tłuszczu % (m/m) nie mniej niż 2,5-22,1 do -30Nie określa się10
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 9
Lody o zawartości tłuszczu % (m/m) nie więcej niż 2,5-22,1 do -30Nie określa się10
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 9
Lody bez tłuszczu-22,1 do -30Nie określa się10
-18,1 do -22 Naturalny, okresowo wymuszony 9